ZÁKAZNICKÁ LINKA
595 136 728
denně / 08:00 - 20:00

Pojištění profesní odpovědnosti

Allianz pojišťovna přichází s novým produktem pojištění profesní odpovědnosti pro akreditované osoby v oblasti oddlužení. Tímto doplněním nabídky pojištění reaguje na novelu insolvenčního zákona, která bude platit od 1. července 2017. Pojištění odpovědnosti je možné sjednat jak samostatně, tak i jako součást profesní odpovědnosti poskytovatele sociálních služeb.

Novela insolvenčního zákona zásadním způsobem mění řadu aspektů insolvenčního řízení, od zajištění podmíněných pohledávek (včetně bankovních záruk), přes posouzení platební neschopnosti firem a insolvenčních návrhů, až po oddlužení. Řešením osobních bankrotů se budou moci nově zabývat pouze osoby, které k tomu získají akreditaci ministerstva spravedlnosti. Jako jedna z podmínek udělení akreditace je doklad o sjednání odpovědnostní pojistky.

Z osobního bankrotu by se tedy měla stát pouze sociální služba bez neúměrně vysokých poplatků. Ti, kdo ji budou moct poskytovat, už nově nesmí od dlužníků požadovat vůbec žádné poplatky a navíc jim budou garantovat, že jsou kryti pojištěním. Jeho minimální limit plnění je jeden milion korun, ale může dosáhnout až pěti milionů korun. Pořídit lze tuto pojistku již od 2 tisíc korun ročně.

Pojištění můžete sjednávat zde: Pojištění odpovědnosti